8,9
4556 beoordelingen
0

Steunkousen dragen in tijden van corona?

Steunkousen dragen in tijden van corona? 28 december 2020

We zitten nu veel thuis en gaan minder op pad. Het dragen van steunkousen kan de gezondheid van je benen een hoop goed doen!

 

We zitten veel meer thuis in deze tijden van corona. Dat betekent vaak dat we ook veel minder actief zijn, minder bewegen en veel zitten. Toch is bewegen essentieel voor een goede gezondheid. Gelukkig kan het dragen van steunkousen je een eind op weg helpen! Door het dragen van steunkousen stimuleer je de kuitspierpomp continu; ook als je stilzit. Dit door de compressie (druk) in de steunkousen. Je bloedcirculatie wordt gestimuleerd en afvalstoffen worden actief afgevoerd. Je benen worden zogezegd actief gehouden, ook als je weinig beweegt. Dit zorgt ervoor dat je benen fit, vitaal en gezond blijven! En dat gaat vele klachten tegen, zoals vermoeide of zware benen, dikke enkels of benen, spataderen, vochtophopingen of trombose.

Welke steunkousen zijn hier goed voor? Alle steunkousen hebben een mate van compressie. Heb je last van vermoeide, stijve benen? Dan kun je kiezen voor steunkousen of een steunpanty met lichte compressie. Heb je meer klachten zoals spataderen of wat vochtophoping? Kies dan voor medium of sterke compressie. 
Wist je dat de meeste kousen ook goed gedragen kunnen worden als steunkousen tegen spataderen?

Bij Olfit vind je een breed assortiment aan steunkousen of steunpanty's; deze zitten net zo lekker als normale kousen en in net zoveel leuke kleuren en patroontjes te verkrijgen! Houd je van een klassieke steunkous? Dan kun je bijvoorbeeld voor de Belsana Medical Cotton steunkousen kiezen. Houd je van een steunkous die zo zacht is als kasjmier met een modern printje? Dan is de collectie van Sockwell steunkousen echt iets voor jou!

Houd je benen gezond in deze tijden en voel je fit en vitaal! Weet je niet helemaal welke steunkousen het beste bij je passen? Neem gerust contact op met onze ervaren professionals bij de klantenservice; we denken graag met je mee

Tip van de specialist; heb je nog geen compressiekousen nodig maar ben je op zoek naar fijne, naadloze sokken speciaal voor wie last heeft van suikerziekte, gevoelige voeten of een gevoelige huid? Kijk dan zeker eens naar onze collectie van diabeteskousen.