0
Filteren
Verwijder filters
Geslacht
Soort
Compressie
Denier
Materiaal
Type kous
Kleur
Merk

Zwangerschapskousen

Als je zwanger bent, zorgt vooral de toename van oestrogeen voor verslapping van je vaatwanden. Hierdoor kun dikkere enkels, gezwollen, vermoeide benen en misschien zelfs zwangerschapsoedeem of spataderen krijgen. Een zwangerschapspanty met compressie geeft je benen en buik een aangenaam en comfortabel gevoel van steun

De afnemende druk vanaf de enkel naar boven stimuleert de doorbloeding en afvoer van vocht uit je benen. Zwangerschapspanty’s en steunkousen houden je benen de hele dag fit en zijn een effectieve ondersteuning bij lichte spataderen. 

 

 

Lees meer
9 artikelen

Zwangerschapspanty of steunkousen bestellen?

Verloskundigen, huisartsen en gynaecologen adviseren om compressiekousen oftewel steunkousen te dragen tijdens je zwangerschap. Het liefst zo vroeg mogelijk. Zo verklein je het risico op spataderen en andere klachten. De keuze voor steunkousen of een zwangerschapspanty met compressie is heel persoonlijk. Natuurlijk hangt het af van de beenklachten die je hebt, maar net zo belangrijk is comfort en je kledingkeuze. Hieronder geven we je een aantal redenen waarom zwangere vrouwen kiezen voor steunkousen of een zwangerschapspanty.

Zwangerschapspanty met compressie

Een zwangerschapspanty met compressie geeft een lichte druk over het hele been. De broek geeft je buik extra steun.
- Spataderen in de bovenbenen
- Licht vocht in enkels en kuiten
- Modieus en comfortabel

 

Steunkousen bij zwangerschap

Steunkousen geven meer druk dan zwangerschapspanty's met compressie en zijn daardoor effectiever. Draag ze ook ’s avonds op de bank voor meer uitgeruste benen, zeker in je laatste 3 maanden.
- Dikke enkels en gezwollen kuiten
- Spataderen in de onderbenen
- ‘s Avonds ontspannen op de bank

Zwangerschapskousen: de juiste maat

Als je zwanger bent, verandert er veel in en aan je lichaam. Je buik groeit, maar vaak worden je benen ook dikker. Je kiest de juiste maat door uit te gaan van je actuele gewicht of confectiemaat. Kies je nu bij andere kleding automatisch een maatje groter, dan geldt dat ook voor een zwangerschapspanty. Je hoeft alleen geen rekening te houden met het groeien van je buik, daar is bij de zwangerschapspanty’s al rekening mee gehouden door het extra ruime buikstuk.