8,9
4581 beoordelingen
0

Stimuleer een gezonde werkomgeving met leuke vitale secundaire arbeidsvoorwaarden!

Wil je je medewerkers verrassen en verwennen met leuke vitale secundaire arbeidsvoorwaarden? Tevreden medewerkers zijn de sleutel tot een succesvolle organisatie! Naast uitdagende taken en een competitief salaris zijn er tal van leuke extra's die het werkgeluk naar nieuwe hoogten tillen.

Leuk

Wat zijn leuke vitale secundaire arbeidsvoorwaarden?

Maar wat zijn leuke vitale secundaire arbeidsvoorwaarden eigenlijk? Het zijn extra voordelen die een werkgever kan bieden naast het salaris, zoals vakantiegeld, pensioenregelingen en onkostenvergoedingen. Deze voordelen zijn gericht op het verbeteren van zowel het mentale welzijn als het lichamelijke welzijn van medewerkers.

#1

Het werk kan enorm stressvol zijn, vooral voor beroepen zoals juristen, managers in zakelijke en administratieve dienstverlening, leerkrachten, Retail managers, financieel specialisten, economen en accountants, die vaak te maken hebben met hoge werkdruk.

#2

Het werk kan ook fysiek veeleisend zijn, denk aan bouwvakkers, verhuizers, dakdekkers, brandweerlieden, zorgverleners, horecamedewerkers, vrachtwagenchauffeurs en stratenmakers, die enkele van de zwaarste lichamelijke beroepen in Nederland uitoefenen.

#3

Medewerkers die lange dagen veel staand of zittend werk verrichten vragen veel van hun lichaam. Ze hebben ook veel baat bij vitale voorwaarden. Ze hebben vaak last van vermoeide benen, branderige voeten of vochtophoping.

Aantrekkelijke werkgever

Secundaire arbeidsvoorwaarden kunnen niet alleen de vitaliteit van medewerkers bevorderen. Het helpt ook de productiviteit te vergroten en het ziekteverzuim te verminderen. Je toont hiermee ook je waardering naar de medewerkers toe. Daarnaast verhoogt het de werknemerstevredenheid en maakt jou als werkgever aantrekkelijker, zelfs bij het aantrekken van nieuwe medewerkers!

Hier zijn drie voorbeelden van leuke vitale secundaire arbeidsvoorwaarden:

#1

Compressiekousen verbeteren de bloedcirculatie, waardoor de benen fitter en energieker aanvoelen. Gezondheidsklachten kunnen voorkomen worden zoals vermoeide, opgezette of zware benen, spierpijn, verkrampingen, restless legs, kuitklachten en spataderen .

Verbetering van de werkomstandigheden

Prettige werkomstandigheden dragen bij aan de mentale en fysieke gezondheid van werknemers. Bied daarom programma’s aan die ontspannen en hulpmiddelen aan die het werk verlichten of verbeteren.

  • Introduceer pauzeprogramma’s en/of ruimtes voor ontspanning en sociale interactie ter verbetering van de mentale gezondheid. Bied trainingen aan op het gebied van communicatie, technologische ontwikkelingen, veiligheid of stressmanagement.
  • Investeer in ergonomische bureaustoelen en verstelbare bureaus ter verbetering van de fysieke gezondheid.
  • Biedt ondersteuningsmiddelen aan die het werk makkelijker maken zoals compressiekousen.
#2

Gezonde versnaperingen en lunches

Gezonde voeding heeft een grote invloed op de gezondheid van werknemers. Zorg daarom voor gezonde snacks op de werkvloer, zoals vers fruit, en bied gezonde lunches aan tegen een aantrekkelijke prijs of zelfs gratis.

#3
Kousen

Sportcompressie, waaronder kousen, arm & been tubes, shirts en broeken, zijn essentieel tijdens het sporten. Ze verbeteren de bloedcirculatie en zuurstoftoevoer naar de spieren, wat leidt tot betere prestaties en sneller herstel. Het bevordert niet alleen de sportprestatie zelf maar geeft ook meer power en uithoudingsvermogen. Daarnaast voorkomt het blessures.

Sport
Moedig werknemers aan om te sporten, zowel op het werk als in hun vrije tijd. Er zijn tal van redenen waarom het belangrijk is om als werkgever te investeren in sport. Waarom?:

  • Kan stress, angst en depressie verminderen en voorkomt uitval.
  • Is goed voor de longen, het hart en vermindert daardoor ziekteverzuim.
  • Kan osteoporose, ook wel botontkalking genoemd, voorkomen. Vanaf je 35ste worden je beenderen kwetsbaarder.
  • Draagt bij aan de productiviteit van je werknemers.

Als werkgever kun je veel doen om meer bewegen en minder zitten te stimuleren door

  • De kosten van hun sportabonnement (deels) vergoeden.
  • Sportlessen op kantoor, zowel tijdens als buiten werktijd organiseren.
  • Bijdragen in de vergoeding aan sportkleding of ondersteunende hulpmiddelen tijdens het sporten.

Wel of geen budget voor vitale secundaire arbeidsvoorwaarden

Of je nu een groot budget hebt voor secundaire arbeidsvoorwaarden of niet, er zijn altijd manieren om je medewerkers te verwennen en te ondersteunen in hun vitaliteit. Zo biedt Olfit Professional bijvoorbeeld compressiekousen aan voor je medewerkers met 10% korting. Voor het bedrijf of de organisatie zijn er geen kosten aan verbonden. Wel zo handig als je geen budget hebt!

Online portaal ingericht voor jouw bedrijf of organisatie

Olfit Professional heeft speciaal voor bedrijven en organisaties een online portaal ontwikkeld die van alle gemakken zijn voorzien. Alle medewerkers hebben een persoonlijk dashboard en kunnen eenvoudig bestellingen doen, het portaal is ingericht op jouw informatie en wensen.

Deze bedrijven zijn je voorgegaan:

Bekijk de video van Olfit Professional

Play Video
CTA

Interesse?

Wil jij als werkgever je betrokkenheid tonen bij het welzijn en de gezondheid van medewerkers? Of vind je dat jouw werkgever ook deze korting voor jullie bedrijf zou moeten regelen? Misschien wil je vrijblijvend wat meer informatie? Neem dan contact met ons op!