8,9
4570 beoordelingen
0

Jouw maat bepalen

Hoe kies je de juiste maat?

Bij elke compressiekous staat aangegeven hoe je de juiste maat kiest. Meestal is dit het dikste deel van de kuit of gewoon de schoenmaat. Bij sommige artikelen vind je een button 'Bepaal je maat'. Wanneer je hierop klikt, dan wordt na het invullen van de vragen jouw maat berekend!

Tips bij het meten

 • Meet je benen op als je 's ochtends direct uit bed komt. Na een nacht slapen zijn de benen het dunst
 • Ga zitten en zet je voet plat op de grond
 • Zorg dat je onderbenen in een hoek van 90 graden staan
 • Meet de omtrek van je enkels of kuiten met een flexibel meetlint

Tussen twee maten in

Soms is het ene been dikker dan het andere en zit je net tussen twee maten in. Kies dan altijd de kleinste maat compressiekous. Kies je namelijk uit voorzorg voor de grootste maat, dan loop je het risico dat de kousen afzakken bij je smalste been. Andersom is het niet aannemelijk dat de kleinste maat je dikste been afknelt.


Veelgestelde vragen

 • Ik heb grote voeten en smalle kuiten. Passen de compressiekousen dan wel?
  Ja; bij de compressiekousen die wij aanbieden is de voet dusdanig elastisch dat de pasvorm bij een grote voet goed blijft. De tenen zullen niet 'dubbelvouwen'.
 • Ik heb kleine voeten en dikke kuiten. Hou ik dan geen ruimte bij de tenen over?
  Nee; door de elasticiteit in het voetgedeelte van de compressiekousen blijft de voet een juiste pasvorm houden. Ook hebben we compressiekousen speciaal voor bredere kuiten in ons assortiment.
 • Waarom geen schoenmaat bij de CEP compressiekousen?
  De compressiekousen van CEP volgen de maat van de kuit. Hierop is het drukprofiel in de kousen afgestemd. De lengte van de kousen wordt bepaald door het geslacht; kousen voor heren hebben een langere voet dan kousen voor dames.
 • Ik ben een lange vrouw met een grote schoenmaat. Welke maat kies ik?
  Ben je een vrouw en heb je een grotere schoenmaat dan gemiddeld (vanaf schoenmaat 40) en/of ben je langer dan 1m75? Kies dan bij CEP kousen voor een herenmodel in jouw maat, deze zijn namelijk langer dan de damesuitvoering.
 • Ik ben een korte man met een kleine schoenmaat. Welke maat kies ik?
  Ben je een man en heb je een kleinere schoenmaat dan gemiddeld (tot schoenmaat 39) en/of ben je korter dan 1m70? Kies dan bij CEP kousen voor een damesmodel in jouw maat, deze zijn namelijk korter dan de herenuitvoering.