8,9
4557 beoordelingen
0

Retourneren en ruilen

Voldoet je bestelling niet aan je verwachtingen? Dan kun je binnen 14 dagen na ontvangst van je aankoop afzien.

Je hebt het recht om binnen een termijn van 14 dagen zonder opgave van redenen de overeenkomst te herroepen. Je ontvangt van ons het volledige aankoopbedrag van de geretourneerde artikelen terug. De artikelen dienen ongedragen en in originele verpakking (onbeschadigd) retour gestuurd te worden, indien redelijkerwijs mogelijk. 

De herroepingstermijn verstrijkt 14 dagen na de dag waarop je, of een door jouw aangewezen derde, die niet de vervoerder is, het goed fysiek in bezit krijgt.

Om het herroepingsrecht uit te oefenen, moet je ons via een ondubbelzinnige verklaring (bijvoorbeeld schriftelijk, per post of e-mail) op de hoogte stellen dat je de overeenkomst wilt herroepen. Je kunt hiervoor gebruikmaken van het Modelformulier voor herroeping, maar bent hiertoe niet verplicht. Klik hier om het Modelformulier voor herroeping te downloaden. Je kunt ook het modelformulier van Thuiswinkel.org gebruiken, deze kunt u hier downloaden.

Stuur je verzoek per e-mail naar info@olfit.nl of bel naar 088-7767575.
Wij zijn dagelijks telefonisch bereikbaar van 9.00 uur tot 21.00 uur.

Retouradres

Nederlandse klanten kunnen artikelen die ze willen retourneren naar onderstaand adres opsturen. Je kunt je pakketje bij een PostNL locatie afleveren voor gratis retournering. Het is aan te raden het verzendbewijsje goed te bewaren. Mocht je vragen hebben over je terugzending of deze komt niet goed aan, dan zullen we naar een verzendbewijs vragen om dit correct te kunnen afhandelen. Uiteraard kun je de producten ook via een andere vervoerder retourneren, echter moet je de retourkosten dan zelf betalen. Als je gebruik maakt van ons antwoordnummer/retourlabel, houd er dan rekening mee dat het risico voor de terugzending bij jou als consument blijft liggen. Mocht het product kwijtraken tijdens de retournering, dan is dit jouw risico. Wij raden je daarom aan (bij hogere orderwaarde) je verzending te verzekeren en een verzendbewijs te bewaren.

Olfit
Antwoordnummer 95    
3200 VB Spijkenisse

Belgische klanten kunnen artikelen die ze willen retourneren naar het onderstaande adres opsturen.
Wij zullen de verzendkosten vergoeden en dit bij ontvangst van de retourzending naar je overmaken.

Olfit
Marrewijklaan 14
3201 BH Spijkenisse
Nederland

Om de herroepingstermijn na te leven, volstaat het om je mededeling betreffende je uitoefening van het herroepingsrecht te verzenden voordat de herroepingstermijn is verstreken.

Gevolgen van de herroeping

Als je de overeenkomst herroept, ontvang je alle betalingen die je tot op dat moment hebt gedaan, inclusief leveringskosten (met uitzondering van eventuele extra kosten ten gevolge van je keuze voor een andere wijze van levering dan de door ons geboden goedkoopste standaard levering) onverwijld en in ieder geval niet later dan 14 dagen nadat wij op de hoogte zijn gesteld van je beslissing de overeenkomst te herroepen, van ons terug. Wij betalen je terug met hetzelfde betaalmiddel als waarmee je de oorspronkelijke transactie hebt verricht, tenzij je uitdrukkelijk anderszins hebt ingestemd; in ieder geval zal je voor deze terugbetaling geen kosten in rekening worden gebracht.

Wij mogen wachten met terugbetaling tot wij de goederen hebben teruggekregen, of je hebt aangetoond dat je de goederen hebt teruggezonden, al naar gelang welk tijdstip eerst valt. Je dient de goederen onverwijld, doch in ieder geval niet later dan 14 dagen na de dag waarop je het besluit de overeenkomst te herroepen aan ons hebt medegedeeld, aan ons terug te zenden of te overhandigen. Je bent op tijd als je de goederen terugstuurt voordat de termijn van 14 dagen is verstreken.

Je bent alleen aansprakelijk voor de waardevermindering van de goederen die het gevolg is van het gebruik van de goederen, dat verder gaat dan nodig is om de aard, de kenmerken en de werking van de goederen vast te stellen.

Retourneren met VVV cadeaukaart

Heb je je bestelling betaald met de VVV cadeaukaart en wil je (een deel van) de bestelling retourneren? Dan wordt het bedrag teruggestort op de VVV Cadeaukaart. Gooi je VVV Cadeaukaart dus pas weg als je zeker weet dat je de aankoop behoudt.

 

Ruilen

Voor het ruilen van artikelen geldt dezelfde procedure als hierboven beschreven. Geef dan in je verzoek aan welk artikel je in plaats van het te ruilen artikel wenst te ontvangen.