8,9
4570 beoordelingen
0

Werkplezier in de zorg vergroten? Ontdek de vijf voordelen van de inzet van compressiekousen.

Het werkplezier in de zorg staat enorm onder druk, dat is algemeen bekend. Als leidinggevende of HRM-professional in de zorg heb je hier dagelijks mee te maken. Hoe ga je om met personeelstekorten die leiden tot verhoogde werkdruk en een afname van de productiviteit? Onderzoek toont aan dat HR momenteel vooral bezig is met het werven van nieuwe medewerkers. Maar hoe voorkom je uitval, vertrek of uitstroom van je huidige medewerkers? Dus hoe behoud je personeel?

Ontvang bij interesse een introductie pakket met compressiekousen.

Behoud van personeel door werkplezier in de zorg te vergroten

Om personeel te behouden is het belangrijk dat de zorgmedewerkers tevreden en gelukkig zijn in hun werk. Werkplezier vergroot niet alleen de fysieke en mentale gezondheid van het zorgpersoneel maar het heeft ook een directe invloed op de kwaliteit van de zorg voor de patiënten. Het stimuleert teamwerk, vermindert stress, en verbetert de algehele werkefficiëntie. Meer werkplezier zorgt ervoor dat werknemers zich meer verbonden voelen met collega’s en de zorgorganisatie waar ze voor werken, zodat medewerkers blijven én zich betrokken voelen. Plezier op de werkvloer hoort uiteindelijk de rode draad te zijn en helpt medewerkers te motiveren om zich zo optimaal mogelijk in te kunnen zetten.

quote

We zijn erg te spreken over het dragen van compressiekousen van Olfit tijdens het werk in de verpleging. De kleurtjes en patroontjes zijn zeker een eyecatcher waardoor het ook gewoon leuk is om ze te dragen!

– Annick, Malou, Michelle en Saskia van UMC Amsterdam.

Bekend van Instagram: @deviergezusters
quote
Olfit

Vijf voordelen waarom compressiekousen het werkplezier in de zorg vergroten

Als HRM-manager of leidinggevende wil je het werkplezier van je zorgpersoneel zo veel mogelijk vergroten. Dit kan een behoorlijke uitdaging zijn te midden van de dagelijkse hectiek van roosters invullen, zorg- en administratieve taken, enzovoort. Olfit Professional biedt hierin een oplossing. We leveren compressiekousen waarmee je aandacht schenkt aan de werkomstandigheden van je medewerkers. Onvoldoende aandacht is namelijk een van de belangrijkste oorzaken van personeel uitstroom volgens organisatieadviesbureau Berenschot. Compressiekousen bieden veel voordelen. Lees verder en ontdek de vijf.

#1

Boost de vitaliteit van je medewerkers!
In de zorg draait alles om de energie en vitaliteit van de patiënten. Dat gun je je zorgprofessionals ook. Compressiekousen van Olfit verbeteren de bloedcirculatie, waardoor de benen zich frisser en energieker voelen, zelfs na een lange dienst. Ze voorkomen vermoeide benen na een lange dag actief bezig zijn. Doordat zuurstofrijk bloed de hele dag goed kan circuleren, voorkom je een scala aan het gezondheidsklachten. Je bestrijdt niet alleen bestaande klachten als spataderen, trombose, restless-legs en zware benen, maar voorkomt deze ook.

#2
Kous

Bye bye vermoeidheid, hallo productiviteit!
Steunkousen zijn onmisbaar voor degenen die lange uren staand werken, essentieel om vermoeidheid te verminderen. Deze steunkousen zijn een must-have voor je zorgpersoneel dat dagelijks het beste van zichzelf geeft. Door de aangename druk in onze steunkousen wordt de bloedcirculatie sterk verbeterd, wat leidt tot vitale benen, meer energie en een verhoogde productiviteit. Zuurstof en voedingsstoffen gaan namelijk sneller naar de spieren en afvalstoffen worden efficiënter afgevoerd. Het dragen van kwalitatieve compressiekousen stimuleert de autonomie en het welzijn van zorgmedewerkers, en helpt hen om hun gezondheid te optimaliseren tijdens het werk.

#3

Waardering die je kunt voelen!
Door compressiekousen aan te bieden aan je zorgprofessionals laat je zien dat hun welzijn een prioriteit is. Dit draagt bij aan een gevoel van waardering en kan de algehele werknemerstevredenheid verhogen. In een tijd waarin het behouden van gekwalificeerd personeel cruciaal is, is dit een tastbaar gebaar van erkenning. Werkplezier is niet alleen cruciaal voor het welzijn van zorgprofessionals, maar het heeft ook een diepgaand effect op de kwaliteit van de zorg die wordt geboden.

#4

Compressiekousen zijn effectief én modieus
Veel mensen hebben een verkeerd beeld van steunkousen: vleeskleurig, saai en kleurloos. Niets daarvan is nu nog waar. Ze zijn comfortabel en verkrijgbaar in allerlei kleuren, materialen en variaties. Geschikt voor jong en oud en passend bij iedere stijl. Je kunt opvallende, uitgesproken dessins kiezen, maar ook een effen kleur waardoor je niet eens ziet dat het steunkousen zijn! Ze dragen bij aan het werkplezier van alle medewerkers in de zorg, zowel verpleegkundigen en chirurgen als laboranten.

#5

Aantrekkelijke werkgever voor nieuw personeel
Met Olfit Professional als optimale secundaire -en tertiaire arbeidsvoorwaarden ben je, in tijden van arbeidskrapte en veel concurrentie, een aantrekkelijke werkgever voor nieuwe talenten. Breng de steunkousen daarom vooral onder de aandacht tijdens het wervingsproces, zodat potentiële werknemers op de hoogte zijn van dit gunstige voordeel dat hun werkplezier bevordert.

Vraag vrijblijvend een adviesgesprek aan
Ontvang bij interesse een introductie pakket met compressiekousen.

Bekijk de video van Olfit Professional

Play Video

Online portaal ingericht voor jouw bedrijf of organisatie

Olfit Professional heeft speciaal voor bedrijven en organisaties een online portaal ontwikkeld die van alle gemakken zijn voorzien. Alle medewerkers hebben een persoonlijk dashboard en kunnen eenvoudig bestellingen doen, het portaal is ingericht op jouw informatie en wensen.

Deze bedrijven zijn je voorgegaan:

Olfit Professional – Online Portaal voor Werkplezier in de zorg

Olfit Professional heeft speciaal voor zorginstellingen een online portaal ontwikkeld en is hiermee een cruciale partner voor zorgverleners. Het platform biedt professionele, persoonlijke ondersteuning in de vorm van een herkenbaar en duidelijk dashboard op olfit.nl die het voor zorgpersoneel vereenvoudigd om ondersteunende producten te selecteren die welzijn en vitaliteit aanzienlijk verbeteren. Kies je eigen assortiment, bepaal je voorwaarden, en laat de compressiekousen morgen al bezorgen. Onze productspecialisten staan 7 dagen per week voor je klaar.

Dag van werkplezier in de zorg

De zorg is de grootste bedrijfstak in Nederland, en de vraag zal alleen maar toenemen. Met ruim 1,6 miljoen mensen in de zorg is het verbeteren van werkplezier een must in Nederland. Niet voor niets is de Dag van Werkplezier in de Zorg uitgeroepen. Olfit Professional vormt een essentiële schakel in het streven naar het plezier en welzijn van zorgmedewerkers. Op deze dag van werkplezier in de zorg, laten we een extra stap zetten om te investeren in het welzijn van onze zorgprofessionals. Olfit Professional staat klaar om de zorgsector te ondersteunen met innovatieve oplossingen die werkplezier bevorderen en een gezonde werkomgeving stimuleren.

Klantenservice
CTA

Interesse?

Wil je meer weten of ben je nog niet overtuigd? We leggen het je graag persoonlijk aan je uit. Bekijk ook onze websitepagina van Olfit Professional.

Vraag vrijblijvend een adviesgesprek aan
Ontvang bij interesse een introductie pakket met compressiekousen.