8,9
4544 beoordelingen
0

Thuis werken én sporten in deze ‘bijzondere’ tijd

Thuis werken én sporten in deze ‘bijzondere’ tijd 5 november 2020

2020 is een ‘bijzonder’ jaar geworden door het coronavirus… Voor veel van ons is het even wennen om zoveel (meer) thuis te werken, om niet in teamverband te kunnen sporten en minder actief te zijn dan normaliter...

Compressie helpt je erdoorheen

We zitten veel op een dag en dat beginnen we te voelen; je benen voelen stijf, onrustig en niet zo fit meer. Gelukkig kunnen we daar eigenlijk op een simpele manier een hoop aan doen; met het dragen van kousen met compressie stimuleer je de bloedsomloop continu; ook als je uren stilzit. En dat voel je! Compressie geeft een fijne druk die je benen fit en vitaal houden; geen onrustige, vermoeide benen meer en fitte benen, de hele dag door. Voordeel; compressiekousen zien er ook nog eens leuk uit en zijn gemaakt van de beste materialen, zoals katoen, bamboe, Merino wol en Alpaca wol. Compressiekousen zijn antibacterieel, zorgen voor een optimale temperatuurbalans, zijn naadloos en zo zacht als kasjmier. Zo wordt thuiswerken en lang stil zitten opeens een stuk minder ongezond en een stuk plezieriger J

Sporten met compressiekousen

De meeste van ons sporten nu meer thuis of zijn aan het wandelen en hardlopen geslagen. Wil je meer kracht en uithoudingsvermogen voelen en blessures tegengaan? Draag dan zeker sportcompressiekousen of Calf Sleeves/ compressietubes tijdens het sporten; het zorgt voor betere prestaties, meer comfort en als bonus herstel je ook nog sneller.
Sport je liever op blote voeten? Dan zijn Calf Sleeves ideaal voor jou; kousen met sterke compressie van de enkel tot aan de knie, zonder voetstuk. Heerlijk om te dragen tijdens bijvoorbeeld een training, yogalesje of pilates.
Beweeg je liever in de buitenlucht? Dan is het dragen van wandelkousen of hardloopkousen ideaal voor jou!

 Braces helpen tegen pijn en ongemak

Vaak zitten we niet in de meest perfecte houding. En dat uren achter elkaar. Dat kan er voor zorgen dat we pijn en ongemak gaan voelen in ons lichaam. Omdat we hier vaak niet veel aan kunnen veranderen, kun je een brace dragen om je te ondersteunen en spieren en gewrichten te ontlasten.
Zo kan een polsbrace het polsgewricht en spieren beschermen en ondersteunen, zonder daarbij de handfunctie te beperken. Een polsbrace kan de hele dag gedragen worden, ook tijdens het sporten.
Last van je elleboog? Dan kan je een elleboogbrace dragen met doelgerichte druk op pezen en spieren zodat pijn en ongemak direct bestreden wordt. Heel fijn; de druk kun je zelf bepalen!
Wat helaas ook steeds vaker voorkomt is last van de onderrug of een stijve rug. Dit komt meestal door een incorrecte zithouding. Het dragen van een masserende rugbrace maakt het verschil; een hoge kwaliteit rugbrace die zorgt voor ondersteuning tijdens werk, sporten, maar ook in je vrije tijd. Een veelzijdige brace die ervoor zorgt dat pijn en ongemak in de rug direct verdwijnt en een rugbrace zorgt ook voor een correcte houding waardoor je de rug niet meer overbelast.

Met deze tips kunnen we er samen voor zorgen dat we gezond & fit deze tijd doorkomen.
Voel je sterk en fit met Olfit!