8,9
4544 beoordelingen
0

Steunkousen dragen tegen Restless Legs?

Steunkousen dragen tegen Restless Legs? 13 augustus 2020

Het dragen van steunkousen helpt goed tegen rusteloze benen!

Steunkousen dragen tegen rusteloze benen

Als je last hebt van rusteloze benen (RLS), dan ken je het vervelende gevoel van tintelingen of kriebel in de onderbenen. Dit gebeurt vaak na lang zitten of 's nachts als je in bed ligt. Even de benen goed bewegen zorgt ervoor dat het gevoel (even) verdwijnt. Maar vaak is het een constant of steeds terugkomend gevoel en kun je niet stilzitten voor de televisie of in de bioscoop en ligt je er 's nachts wakker van. Het dragen van steunkousen kan hierin veel voor je betekenen!

De compressie in steunkousen

Het klinkt simpel; je trekt 's ochtends je steunkousen aan, draagt ze tot je gaat slapen en je hebt minder last van rusteloze benen. Toch werkt het zo!
In steunkousen zit namelijk compressie. De compressie in steunkousen zorgt ervoor dat je bloedsomloop continu wordt gestimuleerd. Het activeert namelijk de kuitspier; óók als je stilzit of ligt!
Daar de steunkousen ervoor zorgen dat je benen de hele dag 'actief' zijn en je bloedsomloop goed wordt gestimuleerd, zul je ook 's nachts minder last hebben van rusteloze benen. 

Voordelen van het dragen van steunkousen

Steunkousen zorgen voor veel ondersteuning, als je veel zit of staat en tijdens het reizen. De gelijkmatig aflopende compressie houdt je benen actief, gezond en vitaal. Steunkousen zijn een oplossing voor mensen met vermoeide of onrustige benen, dikke enkels, spataderen, oedeem of trombose. Kijk ook zeker eens bij ons overzicht van steunkousen tegen spataderen.

Bij Olfit vind je een mooie selectie van de allerbeste steunkousen!