8,9
4557 beoordelingen
0

Sporten in tijden van corona

Sporten in tijden van corona 7 april 2020

Fijn, ontspannend en goed voor lichaam en geest...

Nu we zoveel mogelijk thuis moeten blijven, kunnen we niet meer naar de sportschool of sportclub. Natuurlijk wil je blijven sporten en bewegen om je conditie op peil te houden en je goed te blijven voelen.

Gelukkig kunnen we nog wel hardlopen (oppakken)!

Juist nu, met het lekkere weer, is het heerlijk voor lichaam en geest om te gaan hardlopen. Je voelt je al snel fit, gezond en positief. Vooral dat laatste doet iedereen goed in deze tijden van veel binnen zitten. 

Het oppakken van hardlopen kan, ondanks een goede conditie, je pezen en spieren belasten door de voor jou nieuwe loopbeweging. Blessures liggen op de loer; spierpijn, kuitklachten of scheenbeenblessures. Het opvangen van klappen en overbelasting tegengaan is dan ook heel belangrijk. Naast goede hardloopschoenen, kunnen sportcompressiekousen of sportcompressietubes je extra beschermen tegen spierschade & kramp en ongemak voorkomen.

Compressiekousen ter voorkoming en behandeling van blessures

Door compressiekousen of compressietubes te dragen kun je blessures voorkomen; door de relatief hoge compressie en optimale drukverloop wordt de impact tijdens het lopen op de meest effectieve manier opgevangen en geneutraliseerd. Door een snelle afvoer van vocht en afvalstoffen wordt spiervermoeidheid en -kramp voorkomen, blaren zijn verleden tijd en je benen herstellen sneller van je hardloopsessie.

De compressiekousen en compressietubes van Herzog worden op verschillende punten gemeten (voet en been) om de juiste maat te bepalen; perfecte pasvorm voor maximale ondersteuning.

Zorg goed voor jezelf, geniet van het zonnetje en blijf in beweging voor een gezond lichaam en positieve geest!