8,9
4581 beoordelingen
0

Snel herstellen van een enkelblessure mogelijk?

Snel herstellen van een enkelblessure mogelijk? 12 januari 2021

Een enkelblessure is erg vervelend en duurt vaak lang. Kan het dragen van een brace of bandage de genezing versnellen? Zeker!

Enkel braces zijn speciaal ontwikkeld voor mensen met een blessure of verzwikking aan de enkel. Een enkelblessure kan je flink in je dagelijkse bewegingsvrijheid beperken. Ook wandelen en sporten gaat vaak moeizaam en met het nodige ongemak. Het dragen van een enkel brace of bandage kan je dan veel steun bieden. Een enkel brace ontlast het gewricht en de spieren. Een enkel brace geeft druk op de enkel; dit zorgt voor versteviging en stabililiteit van de spieren en het enkelgewricht. 

Hoe werkt een enkel brace precies?

Een enkel brace geeft compressie (druk) op en rondom het enkelgewricht. De compressie kan vaak zelf ingesteld worden voor maximale versteviging en comfort. Elastisch materiaal of elastische banden stabiliseren de enkel. Dit geeft een stevige en aangename compressie. Het zorgt voor goede bescherming en een zeker gevoel tijdens je dagelijkse werkzaamheden. Heb jij een enkelblessure en wil je gewoon doorgaan met sporten? Dan vind je bij Olfit ook een selectie goede sport braces zoals de Push Sports Enkelbrace 8 en de Push Sports Enkelbrace Kicx

Wanneer draag je een enkel brace?

Een enkel brace kun je dus dragen bij een verstuiking of verzwikking van de enkel, bij last van de enkelbanden, bij lichte instabiliteit, maar ook bij vochthoping in de enkel of na een enkeloperatie. Uiteraard kun je een enkel brace ook preventief dragen om een blessure of verzwikking te voorkomen! De CEP Ortho Plantar Fasciitis Sleeves en de CEP Ortho Ankle Sleeve zijn hier erg fijn voor. Deze braces werken ook goed bij lichte klachten en zijn prettig om te dragen tijdens het wandelen en hardlopen. Op zoek naar een extra stevige enkel brace? Dan is de Thuasne Malleo Promaster Active enkebrace of de Thuanse Malleo Dynastab BOA enkel brace waarschijnlijk iets voor jou. 

Bij Olfit vind je een breed assortiment enkel braces. Niet helemaal zeker welke enkel brace het beste bij jouw klachten past? Neem gerust contact op met onze klantenservice; we helpen je graag verder!