8,9
4544 beoordelingen
0

Ontdek de vijf voordelen van reiscompressiekousen

Ontdek de vijf voordelen van reiscompressiekousen 18 januari 2024

Welke voordelen bieden reiscompressiekousen? In deze blog ontdek je de vijf voordelen van het dragen van reiscompressiekousen. Probeer het zelf en ervaar het verschil. Het kan een gamechanger zijn voor een betere en vooral prettigere reiservaring!

 
 
 
 

 

Gezond en energiek op reis

Reiscompressiekousen, ook wel bekend als reiskousen, bieden veel comfort. Daarnaast spelen ze een cruciale rol in het behoud van je gezondheid tijdens lange reizen of vluchten. Of je nu een doorgewinterde wereldreiziger bent of veel reist voor je werk, je zult er veel baat bij hebben als je regelmatig in de auto, trein of het vliegtuig stapt.
 

Start je reis voor privé of werk fris en gezond!

 

1. Geen opgezette voeten meer met reiscompressiekousen

Langdurig zitten, zoals tijdens een lange reis of vlucht, kan leiden tot een verminderde bloedcirculatie in de benen. Reiscompressiekousen zorgen voor een optimale bloedcirculatie en maximale zuurstofcapaciteit naar de spieren in je benen. Dit helpt bij het verminderen van zwellingen en het behouden van een comfortabel gevoel tijdens de reis. Reis compressiekousen zijn zo ontworpen dat ze de contouren van je benen volgen, waardoor steunkousen aangenaam en comfortabel aanvoelen en de hele dag zonder moeite gedragen kunnen worden.

Reiskousen in de trein

Ga goed voorbereid op reis met compressiekousen, ook in de trein.

 

2. Reiskousen zorgen voor warme voeten

Tijdens een vlucht, trein-, bus- of autorit kan het niet alleen te warm zijn, maar ook te koud, vaak als gevolg van de airconditioning. Als blijkt dat je doorbloeding niet optimaal is door het langdurige stilzitten, kunnen je voeten nog kouder worden. Reiscompressiekousen zorgen ervoor dat je bloedsomloop gestimuleerd blijft en dat je voeten voldoende zuurstof krijgen om zichzelf op te warmen.

3. Reissteunkousen voorkomen krampen

Voor reizigers die regelmatig last hebben van krampen in de kuiten tijdens het reizen of vliegen, kunnen reissteunkousen verlichting bieden. De gerichte druk op de kuitspieren kan spiertrillingen verminderen en helpen bij het voorkomen van krampen, waardoor je reiscomfort aanzienlijk verbetert.

1 & 2: een bloedvat dat zijn werk doet. Het bloed wordt naar boven gepompt waarna de kleppen sluiten.
3: Het bloedvat is verslapt. De kleppen functioneren niet meer goed waardoor deze niet sluiten. Hierdoor wordt zuurstof arm bloed en afvalstoffen niet goed afgevoerd en zakt het bloed terug naar de kuiten waar het zich ophoopt in de voeten, enkels en benen. De vaten worden hierdoor steeds wijder en de werking van de kleppen wordt slechter. Het dragen van compressiekousen ondersteund het proces van optimale bloedcirculatie in de benen.

4. Reiscompressiekousen reduceren vermoeidheid

Langdurig zitten kan resulteren in gezwollen voeten en benen, wat niet alleen ongemakkelijk is, maar ook bijdraagt aan vermoeidheid. De bloedcirculatie kan afvalstoffen niet goed afvoeren en zuurstofrijk bloed wordt lastig rondgepompt. Steunkousen bieden een oplossing door gerichte druk uit te oefenen op de benen, waardoor de circulatie wordt gestimuleerd en het risico op zwellingen en vermoeidheid afneemt.

compressie reiskousen voor jong en oud

Reiskousen zijn er voor jong en oud!

5. Reissteunkousen voorkomen reizigerstrombose

Voor reizigers die regelmatig de lucht doorkruisen, kunnen steunkousen voor op reis een onmisbare metgezel worden. Het veranderende luchtdrukniveau met een lager zuurstofgehalte tijdens vliegreizen kan de bloedcirculatie beïnvloeden, trombose veroorzaken en bijdragen aan vermoeidheid. Maar ook in de auto, bus of trein kan dit probleem zich voordoen. Reissteunkousen bieden een oplossing door gerichte druk uit te oefenen op de benen. Of je nu een frequente zakenreiziger bent of van vakantie houdt, het dragen van reiscompressiekousen maakt je reis niet alleen comfortabeler, maar draagt ook bij aan het behoud van je welzijn, zodat je aankomt op je bestemming met frisse energie!

"De Trombosestichting adviseert om altijd compressiekousen te dragen tijdens lang reizen"

Conclusie

In conclusie zijn compressiekousen niet alleen een modeaccessoire, maar ook een waardevolle metgezel voor reizigers. Ze dragen bij aan een gezonde bloedcirculatie, verminderen vermoeidheid en verbeteren het algehele welzijn tijdens lange reizen. Dus, voordat je je volgende avontuur begint, overweeg het dragen van compressiekousen en geef jezelf een comfortabele en gezonde reiservaring cadeau!