8,9
4556 beoordelingen
0

Kun je door sporten met een blessure?

Kun je door sporten met een blessure? 21 september 2020

Door het dragen van een sport brace kun je vaak gewoon door trainen, ondanks een blessure!

Trainen met een blessure of verzwikking is meestal geen probleem als je een goede sport brace draagt. Een sport brace geeft je goede ondersteuning en extra stevigheid, een sterke, aangename compressie en stabiliseert. Zo heb je een zeker gevoel tijdens je training en voorkom je pijn en overbelasting. 

Het dragen van een sport brace zorgt voor goede ondersteuning van het gewricht; dit vermindert de kans op verzwikking, verstuiking of overbelasting. Ook zorgt de compressie/druk in een brace voor extra stevigheid en zorgt voor een sneller herstel door stimulering van de bloedsomloop. Zo kun je verder sporten én herstellen. 

Sport braces zijn speciaal ontwikkeld voor tijdens een training, het sporten of een wedstrijd. Een sport brace zorgt voor stabiliteit en ondersteuning zonder dat je beperkt wordt in je bewegingsvrijheid. Een sport brace kun je dragen bij overbelasting of verzwikking van het gewricht, spieren/ banden, bij instabiliteit, pijn en bij vochtophoping (oedeem).

Probeer jij alles uit een training of wedstijd te halen en zoek jij je grenzen graag op? dan kun je een sport brace ook heel goed preventief dragen. Bij Olfit vind je een ruim assortiment aan kwaliteit sport braces: rugbraces, elleboogbraces, kniebraces, enkelbraces, polsbraces en duimbraces