8,9
4556 beoordelingen
0

Hoe trek je steunkousen het beste aan?

Hoe trek je steunkousen het beste aan? 1 januari 2018

Voor het makkelijk aan- en uittrekken van therapeutisch elastische kousen bieden wij een ruim assortiment hulpmiddelen aan!

Met een aantrekhulp kun je zelfstandig en makkelijker kousen met compressie aantrekken, waardoor je ook minder afhankelijk bent van anderen. Helpt iemand je met het aantrekken van de kousen? Ook voor hen kan het heel fijn zijn om deze met gemak bij je aan te trekken met behulp van een aan- en uittrekhulpmiddel.

Vaak wordt gebruik gemaakt van een Arion hulpmiddel (ook vaak 'een groene zak' genoemd). Maar we hebben ook groter geschut; bijvoorbeeld de Doff 'Donner, Medi Butler, Handylegs en Steve+!

Wat veel mensen zich niet beseffen is dat het verschil echt groot is; 3 keer oefenen en je doet de kousen zonder moeite/kracht aan. Dat is wel anders zonder een goed aantrekhulpmiddel; daar kan je vaak wel wat spierballen bij gebruiken...

Ook hartstikke handig; we hebben bij alle 'grotere' hulpmiddelen een filmpje toegevoegd waarin de werking op een heldere manier wordt uitgelegd.

Zie hieronder voor het gemak alvast wat instructievideo's!

Doff 'Donner filmpje

Medi Butler filmpje

Handylegs filmpje

Steve+ filmpje