8,9
4557 beoordelingen
0

Helpen steunkousen tegen spataderen?

Helpen steunkousen tegen spataderen? 21 mei 2019

Het dragen van steunkousen kan een hoop voor je doen!

Spataderen zijn aderen in de benen waarvan de kleppen niet goed werken. Doordat de kleppen niet goed werken, ontstaat er een bloedophoping in de aderen. Dit zorgt voor extra druk in de aderen en deze zetten dan uit. Hoe ontstaan spataderen? Dat kan zijn door simpelweg erfelijke aanleg, maar ook door zwangerschap & hormonen, veel staan of zitten, overgewicht of ouderdom.

Kun je spataderen voorkomen?
Door te zorgen dat het bloed in je lichaam goed blijft circuleren kun je spataderen voorkomen of verminderen. Bewegen is dan ook erg belangrijk om de bloedcirculatie op gang te houden. Maar vaak staan we voor ons werk lang stil of zitten juist veel achter de computer... Lastig om dan je beenspieren te trainen... Gelukkig kunnen we ook iets dragen dat de kuitspierpomp activeert; steun- of compressiekousen! Dat scheelt al een hoop :)

Kousen met compressie zorgen voor een verbeterde bloedcirculatie door druk uit te oefenen op de kuitspierpomp.
Dit zorgt ervoor dat vergrootte bloedvaten weer tot een normale omvang teruggebracht worden. Steunkousen doen dus eigenlijk het werk voor ons! Uiteraard is de combinatie van voldoende bewegen én het dragen van compressiekousen het gezondst :)

Je kunt steunkousen de hele dag dragen, maar voor tijdens het sporten is het fijn om sportcompressiekousen te dragen; deze geven ook voldoende druk én zijn er helemaal op gemaakt om veel mee te bewegen, zonder dat de kousen dan gaan zakken. Deze compressiekousen zorgen er ook voor dat je geen blaren krijgt. Zoveel voordelen :)

Zie hier een overzicht van onze steunkousen tegen spataderen, steunkousen & sportcompressiekousen!