0

Gezond en energiek reizen: De voordelen van compressiekousen

Gezond en energiek reizen: De voordelen van compressiekousen 18 januari 2024

Of je nu een doorgewinterde wereldreiziger bent of regelmatig voor je werk in de auto, trein of het vliegtuig stapt, het dragen van compressiekousen kan een gamechanger zijn voor je reiservaring.

Deze compressiekousen, ook wel reiskousen genoemd, bieden niet alleen comfort, maar spelen ook een cruciale rol bij het behouden van je gezondheid tijdens lange reizen of vluchten.

Bloedcirculatie en preventie van vochtophoping

Langdurig zitten, zoals tijdens een lange reis of vlucht, kan leiden tot een verminderde bloedcirculatie in de benen. Compressiekousen helpen deze circulatie te verbeteren door druk uit te oefenen op de bloedvaten. Dit helpt niet alleen om vermoeide benen te voorkomen, maar het vermindert ook het risico op trombose, een aandoening waarbij zich bloedstolsels kunnen vormen. Bovendien helpt het dragen van steunkousen of reiskousen bij het voorkomen van vervelende vochtophopingen in de enkels en voeten en gaan ze het rusteloze gevoel in de benen tegen.

Comfort en vermoeidheidsreductie

Langdurig zitten kan resulteren in gezwollen voeten en benen, wat niet alleen ongemakkelijk is, maar ook bijdraagt aan vermoeidheid. De bloedcirculatie kan afvalstoffen niet goed afvoeren en zuurstofrijkbloed word lastig rondgepompt. Compressiekousen bieden een aangename druk die helpt om deze circulatie te ondersteunen en stimuleren. Dit helpt bij het verminderen van zwellingen en het behouden van een comfortabel gevoel tijdens de reis. Compressiekousen zijn zo ontworpen dat ze de contouren van je benen volgen, zodat je steunkousen aangenaam en comfortabel aanvoelen en de hele dag zonder gemak gedragen kunnen worden.

Ondersteuning van de kuitspieren

Voor reizigers die regelmatig last hebben van krampen in de kuiten tijdens het reizen of vliegen, kunnen compressiekousen verlichting bieden. De gerichte druk op de kuitspieren kan spiertrillingen verminderen en helpen bij het voorkomen van krampen, waardoor je reiscomfort aanzienlijk verbetert.

 

1 & 2: een bloedvat dat zijn werk doet. Het bloed wordt naar boven gepompt waarna de kleppen sluiten.

3: Het bloedvat is verslapt. De kleppen functioneren niet meer goed waardoor deze niet sluiten. Hierdoor wordt zuurstof arm bloed en afvalstoffen niet goed afgevoerd en zakt het bloed terug naar de kuiten waar het zich ophoopt in de voeten, enkels en benen. De vaten worden hierdoor steeds wijder en de werking van de kleppen wordt slechter. Het dragen van compressiekousen ondersteund het proces van optimale bloedcirculatie in de benen.

Waarom  compressiekousen dragen tijdens een langere vlucht?

Voor reizigers die regelmatig de lucht doorkruisen, kunnen compressiekousen een onmisbare metgezel worden. Het veranderende luchtdrukniveau met lager zuurstofgehalte tijdens vliegreizen kan de bloedcirculatie beïnvloeden, kan trombose veroorzaken en bijdragen aan vermoeidheid. Steunkousen bieden een oplossing door gerichte druk uit te oefenen op de benen, waardoor de circulatie wordt gestimuleerd en het risico op zwellingen en vermoeidheid afneemt. Of je nu een frequente zakenreiziger bent of van vakantie houdt, het dragen van compressiekousen maakt je reis niet alleen comfortabeler, maar draagt ook bij aan het behoud van je welzijn, zodat je aankomt op je bestemming met frisse energie!

"De Trombosestichting adviseert om altijd compressiekousen te dragen tijdens lang reizen"

In conclusie zijn compressiekousen niet alleen een modeaccessoire, maar ook een waardevolle metgezel voor reizigers. Ze dragen bij aan een gezonde bloedcirculatie, verminderen vermoeidheid en verbeteren het algehele welzijn tijdens lange reizen. Dus, voordat je je volgende avontuur begint, overweeg het dragen van compressiekousen en geef jezelf een comfortabele en gezonde reiservaring cadeau!