8,9
4570 beoordelingen
0

Wat is (het verschil tussen) compressie en drukklasse?

Wat is (het verschil tussen) compressie en drukklasse? 15 januari 2018

Binnen een drukklasse heb je verschillende compressiesterktes. We leggen dit graag aan je uit!

Steunkousen werken goed tegen bijvoorbeeld zware vermoeide benen, dikke enkels, spataderen, oedeem of trombose omdat steunkousen een bepaalde mate van compressie hebben. Compressie zorgt voor een optimale afvoer van vocht en afvalstoffen. 

Wat is compressie precies? Compressie is gelijkmatig aflopende druk. Wil zeggen dat een kous met compressie bij de enkel meer druk geeft dan bij de kuit. Hierdoor wordt de werking van de kuitspierpomp optimaal ondersteund en dit verbetert de afvoer van vocht en afvalstoffen uit de benen. Ook verbetert dit de bloedcirculatie, wat zorgt voor meer zuurstof in de spieren, waardoor je benen fitter en energieker voelen.

Mate van compressie binnen een drukklasse

Binnen eenzelfde drukklasse zit nog verschil in de mate van compressie; mild, normaal of sterk. Hoe ‘hoger’ de compressie, des te sterker de tegendruk. Draag je steunkousen ter preventie? Dan kies je voor een milde compressie. Bij lichte klachten, zoals vochtophoping of spataderen, ga je voor een hogere compressie.

Daarnaast heb je verschillende drukklasse, óók binnen 'standaard' steunkousen (steunkousen die niet aangemeten zijn). Hoe hoger de drukklasse, hoe hoger de druk. De steunkousen die je in een (online) winkel kunt kopen hebben vaak drukklasse A of 1 (licht tot  mild).

Gebruik de selectie ‘Compressie’ op onze website voor een overzicht van de steunkousen (of panty) die precies bij jou passen!