8,9
4556 beoordelingen
0

Mijn steunkousen zitten vrij strak. Hoort dit?

Mijn steunkousen zitten vrij strak. Hoort dit? 23 maart 2020

Steunkousen horen vrij strak te zitten. Zo strak dat ze wat lastig aan te trekken zijn.

Dit hoort zo!

Kousen met compressie

Om effectief te zijn moet een steunkous of (sport)compressiekous namelijk compressie uitoefenen op de benen. Compressie houdt in dat de kous druk geeft op het been. Dit stimuleert de bloedsomloop. Het is dus logisch dat je een gevoel van knijpen en strakheid ervaart. Eigenlijk houdt dat dus in dat de steunkous of compressiekous zijn werk doet!

Graduele compressie

Onze steunkousen en compressiekousen hebben graduele compressie; de compressie loopt gelijkmatig af. Bij de enkel zit de kous dus strakker dan bijvoorbeeld net onder de knie. Dit zorgt voor een perfecte bloedsomloop. Het is belangrijk dat de kousen netjes zitten; geen rimpels en plooien. Deze kunnen gaan knijpen en een vervelend gevoel geven.

Als een compressiekous strak tot zeer strak aanvoelt, is er niks aan de hand en heb je de juiste maat te pakken. Zitten ze zo strak dat ze echt pijn gaan doen of je benen gevoelloos raken of verkleuren? Dán zitten ze te strak. Neem dan zeker contact op met de klantenservice zodat we de juiste maat kunnen vinden voor je. Twijfel je tussen 2 maten? Ook dan staan onze adviseurs voor je klaar om met je mee te denken.

De voordelen van strakke steunkousen/ compressiekousen :)

De compressie in steunkousen zorgen ervoor dat spataderen worden voorkomen of verminderd, gaat vochtophoping, vermoeide benen en trombose tegen.
Tijdens het sporten met sportcompressiekousen zorgt de compressie in de kousen ook voor lichte benen en meer energie en kracht.

De druk die je voelt is dus heel erg effectief!