8,9
4570 beoordelingen
0

Is het slim om steunkousen te dragen in het vliegtuig?

Is het slim om steunkousen te dragen in het vliegtuig? 27 maart 2024

Het dragen van steunkousen in het vliegtuig kan reizigerstrombose voorkomen! Hoe? We leggen het je graag uit.

Bekijk het aanbod steunkousen vliegtuig

Wat is reizigerstrombose eigenlijk?

Reizigerstrombose is een aandoening die kan optreden als gevolg van langdurig zitten tijdens reizen, vooral in vliegtuigen. Bij trombose raakt een bloedvat verstopt door een bloedstolsel. Het is vaak een combinatie van factoren zoals lage cabinedruk, langdurig zitten met gebogen benen en beperkte bewegingsvrijheid die ervoor zorgen dat het bloed sneller gaat stollen. Dit kan leiden tot symptomen zoals het zwaar aanvoelen van de benen, vochtophoping in de benen en een verminderde bloedsomloop.

Longembolie in ernstige gevallen 

Bij ernstige gevallen kan het bloedstolsel losraken en in de longen terechtkomen. Dat heet een longembolie. Hierdoor komt er minder zuurstof in je bloed, krijg je vaak last van benauwdheid en wordt je ademhaling bemoeilijkt. Vaak ervaar je eerst een gezwollen en pijnlijk been door een bloedprop in dat been.

Risico reizigerstrombose

Sommige mensen lopen een verhoogd risico op reizigerstrombose. Dit zijn vooral degenen die erfelijk belast zijn met stollingsaandoeningen. Dit risico geldt ook voor mensen die specifieke medicijnen gebruiken waarbij trombose een bekende bijwerking is. Daarnaast hebben mensen die zwanger zijn of lijden aan bepaalde ziektes een verhoogd risico op reizigerstrombose.

Advies dragen van vliegtuig steunkousen

Wil je reizigerstrombose voorkomen? Het is belangrijk om tijdens je lange reizen regelmatig te bewegen en voldoende water te drinken. En wil je het risico op deze aandoening verkleinen? Dan is het raadzaam om compressiekousen in het vliegtuig te dragen. Raadpleeg altijd eerst een arts als je tot één van de risicogroepen behoort en van plan bent om lange reizen te maken.

Vliegtuigsteunkousen stimuleren de bloedsomloop

Gelukkig kun je reizigerstrombose effectief tegengaan. Reiskousen, of vliegtuigsokken, zijn speciaal ontworpen steunkousen voor mensen die lange bus-, auto- of vliegreizen gaan maken. Tijdens deze reizen is er vaak een slechte houding en beperkte bewegingsvrijheid voor de benen, wat kan leiden tot verschillende problemen. Deze steunkousen met compressie stimuleren continu de bloedsomloop, zelfs wanneer je stilzit. Hierdoor worden vocht en afvalstoffen efficiënt afgevoerd. Dit helpt voorkomen dat enkels en benen opzwellen, dat de benen zwaar of rusteloos aanvoelen en dat reizigerstrombose wordt voorkomen!

Steunkousen voor vliegtuig geven frisse energie 

Ga je binnenkort op vakantie met het vliegtuig en verwacht je problemen? Dan is het slim om steunkousen in het vliegtuig te dragen. Het dragen van vliegtuig steunen voorkomt niet alleen trombose maar zorgt bovendien dat je met frisse energie aankomt je bestemming!  Bij Olfit vind je een uitgebreide selectie van de allerbeste vliegtuigsteunkousen. Benieuwd naar ons assortiment vliegtuigkousen? Neem een kijkje op onze website. Daarnaast staan we zeven dagen per week klaar om je persoonlijk te adviseren. Met meer dan 50 jaar ervaring in (medische) compressiekousen en onze deskundige klantenservice helpen we je graag persoonlijk op weg. 

Start je reis voor privé of werk fris en gezond!

Bekijk het aanbod steunkousen vliegtuig