0

Is het slim om steunkousen te dragen in het vliegtuig?

Is het slim om steunkousen te dragen in het vliegtuig? 23 juli 2020

Lang reizen kan het risico op reizigerstrombose verhogen. Gelukkig kan het dragen van steunkousen dit voorkomen!

Wat is reizigerstrombose eigenlijk?

Door de lage cabinedruk, lang zitten met gebogen benen en de beperkte bewegingsvrijheid kan je bloed sneller gaan stollen. Als eerste gaan de benen zwaar aanvoelen. De benen houden vocht vast en de bloedsomloop wordt beperkt. In ernstige gevallen onstaat een bloedpropje in de aderen waardoor deze verstopt kan raken. Je benen vullen zich met vocht en voelen pijnlijk aan. Zo onstaat reizigerstrombose. Schiet een bloedpropje los, dan kan het zelfs in je longen eindigen en een longembolie veroorzaken.
Ben je erfelijk belast met een stollingsaandoening, slik je medicatie waar trombose een bijwerking van is, ben je zwanger of ben je ziek? Dan kan je een verhoogd risico hebben op reizigerstrombose.

Reizigerstrombose tegengaan met steunkousen

Gelukkig kun je reizigerstrombose tegengaan. Reiskousen, of vliegtuigsokken, zijn steunkousen speciaal ontwikkeld voor mensen die een lange bus-, auto- of vliegreis voor de boeg hebben. Deze reizen zorgen voor een slechte houding en beperking van bewegingsvrijheid van de benen met alle gevolgen van dien. Deze steunkousen met compressie stimuleren de bloedsomloop continu; ook als je stilzit. Vocht en afvalstoffen worden hierdoor ook afgevoerd. Dit alles zorgt ervoor dat enkels en benen niet opzwellen, de benen niet zwaar of onrustig gaan aanvoelen en dat reizigerstrombose wordt voorkomen!

Steunkousen speciaal voor tijdens het reizen

Bij Olfit kun je terecht voor een selectie van de allerbeste steunkousen speciaal voor tijdens het reizen. 
Ga jij binnenkort op vakantie of zit je veel in je huidige levensstijl? Dan zijn reiskousen/steunkousen zeker aan te raden. Benieuwd naar onze selectie? Neem gerust een kijkje bij onze reiskousen en steunkousen. Mocht je nog vragen hebben, kun je natuurlijk altijd even contact opnemen met onze klantenservice. We helpen je graag verder!