0

Oedeem

Wanneer je oedeem (vochtophoping) in je benen hebt, kan het een hele opgave zijn om te gaan sporten. Maar juist met oedeem is het belangrijk om de beenspieren en de kuitspierpomp sterk te houden. Sportcompressiekousen helpen je daarbij!

Net als therapeutisch elastische kousen, helpen sportcompressiekousen om vocht af te voeren en zorgen ze voor zuurstofrijk bloed in je benen. Compressiekousen speciaal voor het sporten bieden een groot comfort, ventileren beter dan normale steunkousen en voorkomen blaren.

De druk in sportcompressiekousen is minder dan bij een voorgeschreven therapeutisch elastische kous. Zowel tijdens als na het sporten zul je merken dat het vocht in je benen toeneemt. Daarom is het belangrijk om na het douchen weer de voorgeschreven medische kous weer aan te trekken.

Productadvies
Wanneer je last hebt van oedeem, adviseren wij altijd compressiekousen met voet en nooit een compressietube zonder voet. De tube fungeert bij oedeem als een groot elastiek, waardoor juist in de voet het vocht ophoopt.