8,9
4570 beoordelingen
0

Zweepslag

Getroffen worden door een zweepslag is een nare en pijnlijke ervaring. Meestal is vermoeidheid de belangrijkste oorzaak van een zweepslag.

Waarom compressiekousen dragen?
Met compressiekousen en een compressiebroek help je je lichaam om fit en krachtig te blijven door de voortdurende toevoer van zuurstofrijk bloed. Het geeft je extra support bij het herstel van de blessure en bij het voorkomen van een nieuwe zweepslag wanneer je weer begint met trainen.

Bekijk ons aanbod compressiekousen

Behandeling
Om het vocht en bloed af te voeren dat is vrijgekomen bij de zweepslag, wordt er meestal als eerste gezwachteld. Compressiekousen doen eigenlijk hetzelfde, dus zodra je weer wat kunt lopen zal je hier veel baat bij hebben. De compressie houdt de beschadigde spiervezels compact en stimuleert de doorbloeding. Hierdoor zal de schade sneller herstellen. Bovendien zorgt de compressie ervoor dat het vrijgekomen bloed en vocht door de scheuring sneller afgevoerd wordt.

Voorkomen
Sportcompressiekousen draag je ook ter voorkoming van een nieuwe zweepslag. Ze bieden exra ondersteuning, stimuleren de doorbloeding en bieden ook mentaal houvast. Je voelt letterlijk de ondersteuning en bent minder angstig voor een nieuwe zweepslag, waardoor je meer ontspannen kunt sporten. Dit werkt positief op het blessureherstel en het voorkomen van een nieuwe blessure.

Bekijk ons aanbod sportcompressiekousen