8,9
4570 beoordelingen
0

Oedeem

Wanneer je te maken hebt met oedeem, oftewel vochtophoping in je ledematen, kan dit niet alleen ongemakkelijk zijn, maar soms ook pijnlijk. Oedeem ontstaat wanneer lymfevocht zich ophoopt in je weefsels en niet goed terug naar het hart kan stromen. Om dit te beheersen, speelt compressietherapie een cruciale rol.

De rol van compressiekousen

Een effectieve manier om oedeem te behandelen is door het dragen van compressiekousen. Deze kousen zijn zo ontworpen dat ze een constante druk uitoefenen op je benen of armen, waardoor het lymfevocht beter terugstroomt naar je hart. Het is van essentieel belang dat deze kousen goed passen en daarom worden ze speciaal voor jou aangemeten, vooral wanneer je ledemaat 'oedeemvrij' is, vaak na het dragen van een compressief verband dat helpt om de zwelling te verminderen.

Bekijk het aanbod compressiekousen

Sportcompressiekousen voor actieve levensstijlen

Voor degenen die actief blijven ondanks oedeem, zijn er sportcompressiekousen die specifiek ontworpen zijn om tijdens fysieke activiteit te dragen. Deze kousen helpen niet alleen bij het afvoeren van vocht maar zorgen ook voor een toename van zuurstofrijk bloed in de spieren, wat cruciaal is voor het behoud van spierkracht en het verminderen van vermoeidheid. Sportcompressiekousen zijn comfortabel, ventileren goed en zijn effectiever in het voorkomen van blaren dan traditionele steunkousen.

Het is wel belangrijk om te weten dat de druk van sportcompressiekousen  over het algemeen lager is dan die van therapeutisch elastische kousen. Na het sporten, en na het douchen, wordt het aangeraden om je voorgeschreven medische kousen weer aan te trekken om de druk consistent te houden en vochtophoping te minimaliseren.

Bekijk het aanbod sportcompressiekousen

Productadvies voor Oedeem

Bij oedeem is het raadzaam om compressiekousen met gesloten voet te dragen. Het gebruik van een compressietube zonder voet kan namelijk leiden tot verdere ophoping van vocht in de voeten. Deze tubes functioneren als een soort strakke band rond de enkel, wat het probleem kan verergeren