8,9
4581 beoordelingen
0

Compressiekousen tegen spataderen

Spataderen voorkomen of genezen met compressiekousen; dat kan!

Compressiekousen kunnen je helpen om spataderen te voorkomen of om klachten te verminderen. 
Spataderen zijn aderen in de benen waarvan de kleppen in de vaten niet goed werken. Hierdoor ontstaat er een bloedophoping in de aderen. Dit zorgt voor extra druk in de aderen en deze zetten vervolgens uit. Spataderen ontstaan door simpelweg erfelijke aanleg, maar ook door zwangerschap en hormonen, veel staan of zitten, overgewicht of ouderdom. 

Compressiekousen helpen tegen spataderen

Bekijk het aanbod compressiekousen

Kousen met compressie zorgen voor een verbeterde bloedcirculatie door druk uit te oefenen op de kuitspierpomp. Dit zorgt ervoor dat vergrootte bloedvaten weer tot een normale omvang teruggebracht worden. Door te zorgen dat het bloed in je lichaam goed blijft circuleren, kun je dus spataderen voorkomen of verminderen. 

1 & 2: een bloedvat dat zijn werk doet. Het bloed wordt naar boven gepompt waarna de kleppen sluiten.
3: Het bloedvat is verslapt. De kleppen functioneren niet meer goed waardoor deze niet sluiten. Hierdoor wordt zuurstof arm bloed en afvalstoffen niet goed afgevoerd en zakt het bloed terug naar de kuiten waar het zich ophoopt in de voeten, enkels en benen. De vaten worden hierdoor steeds wijder en de werking van de kleppen wordt slechter. Het dragen van compressiekousen ondersteund het proces van optimale bloedcirculatie in de benen.
compressiekousen tegen spataderen